Vlada povukla prijedlog novog Zakona o radu

Bez autora
Dec 04 2013

Vlada je iz procedure povukla prijedlog novog Zakona o radu, potvrđeno je HRT-u iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Sindikalci su jučer, upravo zbog Zakona o radu, najavili prosvjed na Markovu trgu za sutra s porukom da će na nasilje vladajućih odgovoriti koristeći sve zakonske mogućnosti. Prošli tjedan zatražili su i ostavku ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića zbog jednostrano nametnutih rješenja u novom ZOR-a. Mrsić je predlagao da poslodavac može produljiti radni tjedan na 56 sati bez kolektivnog ugovora, a kolektivnim ugovorom samo iznad 56 do 60 sati tjedno. Mrsić jednostrano ukida dosadašnju odredbu o 8 sati dopuštenog prekovremenog rada tjedno i uvodi novu odredbu o 16 sati prekovremenog rada, i to bez kolektivnog ugovora. Time je pogazio svoju riječ i potpis u vezi zahtjeva SSSH i NHS o rasporedu radnog vremena, kazali su predstavnici sindikalnih središnjica prošlog tjedna.

Vlada povukla prijedlog novog Zakona o raduVlada je iz procedure povukla prijedlog novog Zakona o radu, potvrđeno je HRT-u iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Sindikalci su jučer, upravo zbog Zakona o radu, najavili prosvjed na Markovu trgu za sutra s porukom da će na nasilje vladajućih odgovoriti koristeći sve zakonske mogućnosti. Prošli tjedan zatražili su i ostavku ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića zbog jednostrano nametnutih rješenja u novom ZOR-a.

"Mrsić je predlagao da poslodavac može produljiti radni tjedan na 56 sati bez kolektivnog ugovora, a kolektivnim ugovorom samo iznad 56 do 60 sati tjedno. Mrsić jednostrano ukida dosadašnju odredbu o 8 sati dopuštenog prekovremenog rada tjedno i uvodi novu odredbu o 16 sati prekovremenog rada, i to bez kolektivnog ugovora. Time je pogazio svoju riječ i potpis u vezi zahtjeva SSSH i NHS o rasporedu radnog vremena", kazali su predstavnici sindikalnih središnjica prošlog tjedna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik